Blog

Én frissítsem a honlapom, vagy a honlapkészítő?

Posted by:

Pár évvel ezelőtt eléggé ritka hollónak számított az a felhasználó, aki csak úgy bele mert nyúlni a honlap szövegébe, netán képeket mert volna feltölteni.

Ma már egyre több olyan honlap konstrukció áll rendelkezésre az interneten, amelyet kevés szaktudással is lehet szerkeszteni, és a technika is folyamatosan ebben az irányban változik.

Ha szeretünk megtanulni új dolgokat, akkor az új fajta honlap megoldásokat pont nekünk találták ki. Ezeket a honlapokat dinamikus honlapoknak nevezik, ami azt jelenti hogy olyan módon van programozva hogy folyton változó felülettel van ellátva.

Ez azt jelenti, hogy minden egyszerűbb dolgot – pl. mint a honlap szövegének változtatása, vagy egy új kép feltöltése a honlapra – meg tud csinálni a felhasználó saját maga, és ehhez elég egy egyszerű tudás (körülbelül mint a szövegszerkesztő programok kezeléséhez).

Ma már egyre inkább erre van igény, hiszen a világ a piac és mi kénytelenek vagyunk gyorsan változni, és nem érünk rá várni a webfejlesztőre, hogy kijavítsa például egy új üzletkötőnk nevét, vagy a termékünk árát.

Leginkább azoknak éri meg még mindig a statikus honlapot választani, akik tudják magukról hogy nem fognak a honlapjukon az adatok változni, legfeljebb évente mondjuk egyszer-kétszer és egyébként sem akarják azt saját maguk változtatni, hanem inkább bíznák a honlapkészítőre.

Mi éri meg jobban? Ez tényleg azon múlik hogy mi milyenek vagyunk, és milyen a működésünk. Ha nem akarunk a honlapunkon mi magunk változtatni, és szeretnénk hogy a képeink a design és az összes elem nagyon egyéni összehangolt lenne akkor válasszuk inkább a statikus honlapot. PL. elképzelhető hogy az illető mondjuk bíró, közjegyző, építész vagy orvos és szeretne egy esztétikus honlapot, de nem szeretné saját maga változtatgatni – akkor ez pont neki való.

Ha termékeket, szolgáltatásokat szeretnénk értékesíteni, vagy közvetítőként működünk akkor felejtsük el a statikus honlapot. Bizonyosan dinamikus honlapra van szükségünk.

Hosszú távon – ha helyesen a funkció és cél alapján választunk – jó döntés esetén mindkettő konstrukció jó lehet. Ugyan dinamikus honlap esetén nincsenek frissítési költségek, viszont szükségünk lesz némi oktatásra, és ha mi frissítjük a saját honlapunkat persze a mi időnk is pénzbe kerül. Itt szükség lesz rendszeres archiválásra is, amiatt hogy a tartalom folyamatosan biztonságban legyen és védve legyünk a hackerek ellen.

A  statikus honlap esetén pedig felmerül a frissítési költség, amit a honlapkészítő folyamatosan számláz frissítésekkor.

Tehát legokosabb, ha Ön felteszi magának a kérdést, hogy milyen célt akar a honlappal megvalósítani, illetve mennyire sűrűn változhat a honlap tartalma.

 

0

About the Author:

  Related Posts
  • No related posts found.