Mi a fejléc, és milyen típusai vannak?

A honlap fejlécének megtervezésénél több verziót vehetünk figyelembe. Az egyik verzió a hagyományos fejléc, ahol a honlap felső részében megjeleníthető a logó, a cég neve illetve az általános információk. A másik variációban a honlap fejléce maga egy kép és a képen helyezzük el a logót, és az általános információkat. Egy másik fejléc típus, amikor csak a logót tesszük a fejlécbe, és itt emiatt a logóra és a termékekre kerül nagyobb hangsúly. Van olyan alkalom is, amikor nem emeljük ki a fejlécet, mert az elsődleges hangsúly a terméken van.

honlap fejléc képpel

Honlap képes fejléccel

A honlapon a fejléchez a cégről készült képet használtuk fel, így be lehetett mutatni hogy a cég valójában mekkora.

honlap fejléc információkkal

Honlap fejléc logóval és információkkal

Az egyik leggyakrabban használt honlap fejléc típus. A logót, az általános elérhetőségeket is szerepeltettük a fejlécben, azonban a fő területek ki lettek emelve egy nagy váltakozó képpel. A letisztultságot kiemeli a széles (wide) kialakítás.

honlap fejléc menüvel

Honlap fejléc csak logóval és menüvel

A honlap fejlécében csak a logó van kiemelve, és megtalálható a menüsor. A hangsúly a váltakozó képeken, illetve az abban szereplő ajánlaton vagy termékeken van.

honlap fejléc nélkül

Honlap fejléc nélkül

A honlap kialakításánál nem volt jelentősége a fejlécnek, mivel a honlapon eleve egy konkrét termékcsoport van kiemelve. Nem a logó vagy a cég a hangsúlyos, hanem a termékcsoport.